Wespen

Wespen bouwen hun nesten op onzichtbare plekken. Bijvoorbeeld in spouwmuren, onder dakranden, op vlieringen, in heggen, schuren of in de grond. Daarom zijn ze ook zo lastig te vinden. Nadat wespen hun nest voltooid hebben in juli/augustus, worden ze actief. Dan gaan ze op zoek naar voedsel. Zo bezorgen ze overlast in en om uw huis en tuin.

Een wespennest in uw huis of tuin ontdekt? Wij, van Reusen Bedrijfshygiëne, bestrijden wespen. Zodat u weer rustig kunt genieten in uw eigen huis en tuin. Maak nu een afspraak.

Hoe herkent u een wespennest?

Een wespennest is grijs van kleur en heeft meestal een ronde vorm. De structuur is van papierachtig materiaal. Een gaatje of spleetje is de in- en uitgang van het nest. Al een tijdje veel wespen in en rondom uw tuin gezien? Grote kans dat de wespen naar hun nest toevliegen

“Dichtbij een wespennest? Pas op! Wespen deinzen er niet voor terug om u aan te vallen”

Waarom het niet verstandig is om een wespennest zelf te verwijderen

Een actief wespennest kan wel 5000 wespen bevatten. Als u te dichtbij komt, is de kans zeer groot dat de wespen u in zwermen gaan aanvallen en steken. Het ongedierte doet er namelijk alles aan om hun nageslacht te beschermen. De gevolgen van een wespensteek zijn meestal vrij onschuldig. U heeft enkel wat jeuk en een pijnlijke zwelling.

Wespensteken kunnen levensgevaarlijk zijn

In bepaalde gevallen kunnen steken wel gevaarlijk zijn. Wespen hebben een angel zonder weerhaken. Daardoor kan een wesp wel tot 10 keer steken. Als dat gebeurt, spuit een wesp kleine hoeveelheden gif in zijn slachtoffer. Als u allergisch bent voor een wespensteek kan dat levensgevaarlijk zijn. Er zijn gevallen bekend waarbij 20 steken dodelijk waren.

Wespen en de natuur

Wespen zijn niet alleen die irritante beesten die ons storen als we zoetigheid eten. Ze hebben ook een groot voordeel. Wespen werken hard. Als opruimers van insecten hebben ze een nuttige functie in de natuur.

Schakel Reusen Bedrijfshygiëne in

Een wespennest in of rond uw huis gezien en behoefte aan deskundig advies? Wij zijn telefonisch te bereiken via: 06 5514 2292

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.