Houtworm & boktorren

Hoort u ’s avonds een knaaggeluid en ziet u ‘s ochtends boorgaatjes in uw houten balken? Waarschijnlijk wordt uw hout dan bevolkt door houtwormen of boktorren. Houtwormen zijn larven van een boktor, de gewone houtkever en de bonte knaagkever.

Hoe herkent u een houtworm of boktor?

Houtwormen en boktorren kunnen wel tien jaar in hout blijven leven. Zonder dat iemand de houtknagers opmerkt. Ze vreten zich door alle houtconstructies heen. Daardoor verzwakt het hout. De stabiliteit van woningen, schuren en bedrijfspanden komen dan in gevaar. Maar hoe herkent u een houtworm of boktor?

Houtworm

De houtworm laat kleine ronde gaatjes van één tot twee millimeter achter in het hout. Het ongedierte zit net onder het oppervlak van het hout. De houtwormen leven gemiddeld 3 tot 5 jaar. De gewone houtwormkever heeft een donkerbruine kleur en is 3 of 4 millimeter groot.

Boktor

De gaatjes van de boktor zijn groter en meer ovaal. Boktorren zijn gevaarlijk, omdat ze het hout tot in de kern opeten. De boktor ondergaat een grote en volledige gedaanteverwisseling. De ontwikkeling van een ei tot een volwassen boktor duurt 3 tot 11 jaar. De Huisboktor richt de meeste schade aan.

“De grootste verschillen tussen houtwormen en boktorren zijn: de uitvliegopeningen & het boormeel”

Houtworm & boktorren bestrijden

Houtwormen en boktorren zitten diep in het hout verborgen. Het ongedierte bestrijden lukt alleen met hele sterke giftige insecticide. Voor de bestrijding begint, moet het hout zorgvuldig geïnspecteerd worden. Dat is zeer specialistisch werk. Wij, van Reusen Bedrijfshygiëne, zorgen ervoor dat u geen last meer zult hebben van de houtknagers.

Schakel ons direct in voor ongediertebestrijding

Denkt u dat uw hout is overgenomen door houtwormen en boktorren? Aarzel dan niet en schakel ons meteen in.

Neem telefonisch contact op via onze spoedlijn: 06 5514 2292

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.