Ratten & muizen

Als het buiten kouder wordt, zoeken veel ongedierte binnenshuis een warmer onderkomen. Dat geldt bijvoorbeeld voor ratten en muizen. Als er ook nog voldoende voedsel en nestgelegenheid te vinden is, blijft het ongedierte graag. Daarnaast planten de dieren zich razendsnel voort. Voordat u het weet, heeft u een muizen- en/of rattenplaag in of om uw woning. Dat wil natuurlijk niemand.

Last van een muizen- of rattenplaag? Voor een snelle en adequate oplossing schakel Reusen Bedrijfshygiëne in.

Hoe herkent u een rat en een muis?

Ratten en muizen laten zich niet snel zien. Vooral de ratten zijn erg schuw. Zij leven ook voornamelijk in de nacht. Heeft u vermoedens van ratten of muizen in uw woning of bedrijfspand? Zo herkent u een rat en een muis:

Rat

Veel voorkomende rattensporen zijn: een hol, uitwerpselen, pootafdrukken, indringende urinegeur of knaagsporen. In Nederland komt de bruine rat het meest voor. Inmiddels is de zwarte rat ook in opkomst. Ratten hebben een lange, dikke staart. Bruine ratten zijn vrij fors en hebben grote oren. De knaagdieren worden gemiddeld maar 1 jaar oud.

Muis

Veel voorkomende muizensporen zijn: muizenkeutels, hoorbaar geknaag, indringende urinegeur, nestjes in spouwen of kasten. De geur van muizenurine is een combinatie van muskus en ammoniak. Er zijn verschillende muizensoorten in Nederland. Zoals de spitsmuis, veldmuis, bosmuis en de huismuis. Die laatste bivakkeert het liefst in huizen, schuren, werkplekken, fabrieken of opslagruimtes.

“Voordat u het weet heeft u een muizen- of rattenplaag in huis”

De knaagdieren veroorzaken ziektes en schade

Via de urine van ratten kunnen de ziekte van Weil en paratyfus overgedragen worden. Hieraan overlijden elk jaar helaas een aantal mensen. Ook voor dieren kunnen bruine ratten levensgevaarlijk zijn. Vlooien op de ratten kunnen de pest overbrengen. Het ongedierte knaagt net als muizen ook aan bedrading. Dat kan weer kortsluiting veroorzaken, met als resultaat brand! Muizen brengen helaas ook ziektekiemen over via hun urine. Want hun urine is zeer bacterierijk.

Hoe bestrijden wij ratten en muizen?

Wij van Reusen Bedrijfshygiëne bestrijden muizen door ze te vangen of te doden. Ratten bestrijden is lastiger. Omdat ze erg gevoelig zijn voor veranderingen in hun omgeving. Nieuwe regelgeving omtrent rodenticiden bemoeilijkt de bestrijding van ratten voor particulieren en gemeenten. Het is dan ook zeer belangrijk dat u een specialist als ons inschakelt. Wij zijn telefonisch te bereiken via onze spoedlijn: 06 5514 2292

Reusen Bedrijfshygiëne | Snelle service

  • Korte lijnen
  • Snel schakelen
  • Snelle en deskundige service

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.